MIEJSCE SZKOLENIA:
- Szkolenie odbywa się w kampusie Wyższej Szkoły Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu.
- Przy wejściu do budynku każdemu z trenerów oraz Uczestników Projektu zostanie zmierzona temperatura za pomocą termometru bezdotykowego. Termometr bezdotykowy będzie dezynfekowany co 90 minut.
- Każda toaleta jest wyposażona w dozownik ze środkiem dezynfekcyjnym.
- W pomieszczeniach sanitarno-higienicznych widnieją plakaty z zasadami prawidłowego mycia rąk, a przy dozownikach z płynem do dezynfekcji rąk – instrukcje.
- W budynku zostało wyodrębnione pomieszczenia, zapewniające odizolowanie osoby w przypadku stwierdzenia objawów choroby.
- Zaleca się unikania korzystania z wind. Jeśli skorzystanie z nich jest konieczne, to w jednym czasie może być ona użytkowana maksymalnie przez 2 osoby.
SZKOLENIE:
- Jedna grupa szkoleniowa nie będzie przekraczała 10 Uczestników.
- Każdy z Uczestników jest zobowiązany do zapoznania się z informacjami dotyczącymi możliwych sposobów zapobiegania zakażeniu koronawirusem oraz numerami telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej oraz numerami telefonów do stacji sanitarno-epidemiologicznej, najbliższego oddziału zakaźnego, ew. służby medycznych, czy infolinii NFZ (800 190 590) i potwierdzają zapoznanie się w stosownym oświadczeniu.
- Przed rozpoczęciem szkolenia prowadzący ma obowiązek policzyć osoby przebywające w sali.
- Przed wejściem do sali szkoleniowej każdy trener i Uczestnik jest zobowiązany umyć dokładnie ręce wodą z mydłem i zdezynfekować je.
- Podczas zajęć Uczestnicy są zobowiązani do przestrzegania dystansu społecznego, wynoszącego 2 m.
- Dla każdego z Uczestników zostanie wyznaczone miejsce siedzące, dostosowane do wymagań dystansu społecznego (2-metrowy odstęp w każdym kierunku).
- Każda sala szkoleniowa będzie wietrzona co 60 minut.
- We wszystkich salach szkoleniowych będą usytuowane dozowniki ze środkiem dezynfekcyjnym, z których będzie można skorzystać w każdej chwili.
- Zarówno trenerzy, jak i Uczestnicy są zobowiązani do osłony nosa i ust podczas zajęć za pomocą maseczki, chusty bądź przyłbicy.
- Miejsca siedzące i powierzchnie dotykowe będą dezynfekowane po każdych zajęciach, nawet jeśli będą odbywać się bezpośrednio po sobie.
PRZERWY KAWOWE, OBIAD:
- Restauracja będzie dostosowana do wytycznych przeciwepidemicznych Głównego Inspektora Sanitarnego z dnia 13 maja 2020 r. dla funkcjonowania gastronomii w trakcie epidemii SARS-CoV-2 (https://gis.gov.pl/aktualnosci/wytyczne-przeciwepidemiczne-glownego-inspektora-sanitarnego-z-dnia-13-maja-2020-r-dla-funkcjonowania-gastronomii-w-trakcie-epidemii-sars-cov-2/).
- Kelner będzie pracował w maseczce.
- Przy każdym stole 8-osobowym będzie mogło siedzieć wyłącznie dwie osoby w miejscach specjalnie oznaczonych.
- Każdemu Uczestnikowi przysługuje to samo miejsce w restauracji podczas wszystkich przerw kawowych i obiadu na czas trwania całego szkolenia.
- Obiad będzie funkcjonował w formie stołu szwedzkiego, za obsługę którego będzie odpowiadał kelner.
ZAKWATEROWANIE:
- Uczestnicy są zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych w Hotelu Mercure Toruń Centrum.
- Cały personel Hotelu pracuje w maseczkach.
- W Hotelu może przebywać maksymalnie 220 osób (2 osoby na pokój).
- W recepcji jest zamontowana osłona ograniczająca kontakt z Gośćmi do minimum i zostały oznaczone bezpieczne odległości.
- Przy wejściu do hotelu oraz do restauracji hotelowej znajdują się stacje, w których Goście mogą zdezynfekować ręce.
- W recepcji znajdują się informacje, dotyczące poprawnego mycia i dezynfekowania rąk oraz zakładania i ściągania maseczki.
- Maseczki są do nabycia w recepcji.
- Pracownicy recepcji zachęcają do indywidualnego korzystania z windy.
- Wszystkie pokoje hotelowe są dezynfekowane certyfikowanymi środkami, a personel pracuje w środkach ochrony.
- Personel hotelu stara się, aby wszystkie pokoje po sprzątnięciu pozostały nadal puste przez 24 godziny.
- Śniadania hotelowe, zgodnie z wytycznymi, są oferowane tylko w formie indywidualnych zestawów, które podaje kelner. Podobnie pozostałe posiłki są serwowane tylko do stolika i nie oferujemy bufetów.
- Ilość miejsc w restauracji hotelowej została zredukowana, aby zachować bezpieczny, wymagany dystans między stolikami.
- Hotel nie przyjmuje i nigdy nie przyjmował Gości na kwarantannę, jak czyniły to inne obiekty.
- Ze względu na małą ilość Gości w Hotelu, nie ma problemu z zachowaniem odpowiedniego dystansu pomiędzy pozostałymi osobami.
TRANSPORT TAKSÓWKAMI:
- W pojeździe obowiązek zasłaniania ust i nosa poprzez noszenie maseczki, chusty bądź przyłbicy dotyczy zarówno kierowcy pojazdu, jak i Pasażerów.